Андреј ДНК на интервју со дедо: „Дедо ми ме научи како да ги негувам брковите“

На интервју со дедо на ретро муабет овојпат го седнавме македонскиот пејач Андреј Ѓеорѓиески, познат како Андреј ДНК.

Дедо го врати пејачот низ годините прашувајќи го за неговиот дедо, а тој со насмевка раскажуваше за убавите спомени.

Внукот кој уште од мали нозе е вљубен во музиката, концизно и со кратки одговори му раскажа на дедо по што го памти својот дедо, каков бил и убавите спомени кои му останале од него.

Погледнете што шегобиецот му раскажа на дедо.

андреј днк

 

ДЕДО: Внучко опиши го својот дедо со три зборови:

Андреј: Дедо, тој беше ќелав со косица од страна и големи бркови.

ДЕДО: Внуче, што те научил твојот дедо, а до ден денес го практикуваш?

Андреј: Искрено дедо ми ме научи како да го негувам големиот брк.

андреј днк

ДЕДО: Кажи ми внуче кој е твојот омилен спомен со твојот дедо?

Андреј: Омилен спомен од дедо ми, ми е сукалото кое ми го остави со кое го тепаше баба ми.

 

ДЕДО: Внучко имаш ли некаков аманет од твојот дедо?

Андреј: Искрено во аманет ми остави пиење на пиво.

андреј днк

Дедо извини што не најдов фотографии со мојот дедо, но единствената која ти ја дадов потврди дека навистина си личиме. Нели ?

Андреј ДНК и дедо му