Баталете го дигитронот – множете како Кинезите (видео)

Додека со сите сили се обидувате да помножите 17 и 13, или претурате по чантата во потрага по мобилниот телефон за да се послужите со дигитронот, сетете на Кинезите.

Нивниот начин на множење можеби е малку подолг и напорен за мозокот, но секако е бескрајно интересен и поучен.

Зошто да не пробате?