Едноставен трик за чистење на клима уредот кој ќе ви заштеди време и пари

Клима уредите се неопходни во лето но и за време на зимските месеци, особено кога температурите се поблаги.

Нивното чистење е неопходно, но бара знаење и пари.

За да не давате илјадници денари на мајсторите за чистење на климата, ви нудиме супер трик како сами да ја исчистите.

Пред чистењето секако треба да се изгаси клима уредот од струја, да ја отворите климата, да ги извадите филтрите, и да ги измиете.

Се препорачува да се чисти на секои три месеци