Еве како изгледа невремето од Вселената (видео)

Невремето и грмотевиците знаат да бидат застрашувачки, но често изгледаат и спектакуларно.

Таа демонстрација на сила од природата вреди да се види од сите агли, а за еден посебен агол се погрижи Европската вселенска агенција.

ЕСА објави снимка сочинета од 49 фотографии кои ги направиле астронаутите од Меѓународната вселенска станица.

Следува фантастична глетка снимена од висина од 400 километри, при брзина од 28.800 километри на час.