Еве што ќе се случи ако обратно го внесете вашиот пин на банкомат

Во продолжение ви пренесуваме финта која може да ви го спаси животот, а малкумина ја знаат.

Имено, имајте на ум дека ако некогаш крадец, или некој друг ве присили да подигнете пари од банкомат, внесете го вашиот пин обратно.

Значи, ако вашиот пин е, на пример, 1234, вие внесете 4321.

Бакноматот ќе ги извади вашите пари, но истовремено тоа ќе го препознае како повик за помош и ќе ја алармира полицијата без крадецот да знае.

Оваа опција ја има на сите банкомати, но многу луѓе не знаат.

Споделете ја оваа информација со пријателите, би требало да ја знаат сите.