Малку калории, многу здравје – Зошто да јадеме праски

Праските се свежо и супер овошје, имаат малку калории, диетални се и полни витамини и здраје.

Имаат најмногу витамини А и Ц во себе, многу влакна.

Имаат калиум во себе, помагаат за здраво срце, борба со кардиоваскуларни болести и се борат со големиот непријател на телото – дијабет.