Нема да верувате што направи од обичен морков (видео)

Линдси Полак покажа како може да се направи функционален кларинет од обичен морков.

Се што му било потребно е 3-4 минути време, електична дупчалка и пискало од саксофон.

Резултатот изгледа комичен, но кога тој засвирил, публиката „зинала“ и воодушевено го поздравила неговиот иновативен пристап во изработка на музички инструмент.