Ослободете се од забоболката за неколку минути: Мал трик кој ќе ве ослободи од големи болки

Забоболката е честа кај луѓето.

Истражување во Канада, спроведено во 80-тите години покажало дека забоболката е можна да се отстрани или барем да се ублажи без отварање на уста.

Се што ви е потребно е коцка мраз која ќе ја ставите меѓу палецот и показалецот и лесно ќе триете на тоа подрачје на дланката неколку минути.

Баш тој дел од дланката е место на кое се наоѓаат завршетоците на нервите кои се поврзани со центарот за болка во мозокот кој го контроира нивото на болка во раката и главата.

Триење со мраз го блокира центарот, а 90% од луѓето кои учествувале во истражувањето потврдиле дека таа техника им ја ублажила забоболката.