Островот на прасињата, вистинска туристичка атракција (Видео)

Биг Мејџој Кеј, популарно наречен Остров на прасињата, се наоѓа во состав на Бахамите.

Познат е по своите интересни жители – прасињата.

Прасињата овде слободно се движат, позираат со туристите и се вистинска атракција.

Мистерија е како се доселиле на островот, но нивното присуство ја прави оваа дестинација многу популарна.