Папагал со најдобри танцувачки потези (видео)

Животните кои танцуваат се ретки, но секогаш интересни, а овој папагал им даде „домашна задача“ на останатите птици поради неговите танцувачки способности.

Неговото име е Фрости, но го вилаат Литл Корела и има 27 години.

Сопственичката Карла Ларсон од Калифорнија го научила да танцува на хитот на Blues Brothers.

Погледнете