РЕТРО ВИДЕО: Како се славела Нова Година во Скопје во 1967 година

Покрај многуте ретро фотографии и раскажувања од по возрасните на YouTube се врти интересна снимка од Новогодишен Дневник 1967 година емитуван на РТ Скопје.

Погледнете го Скопје тогаш и начинот на кој репортерот Ристе Таваганов известува за новогодишната прослава.