Рибар улови чудно морско суштество (Видео)

На брегот на Алјаска, рибар уловил чудно, помалку бизарно морско суштество.

Има десетина краци кои полека пулсираат во раката на лицето кое го држи.

Некои велат дека се работи за вид на морско суштество блиско до морските ѕвезди, чиј животен век трае и до 35 години.

Снимката предизвика бројни бурни реакции на социјалните мрежи.