Слонче и чопор лавови: Кој е посилен?

Чопор од 14 прегладнети лавови се обиделе за ручек да изедат младенче од слон, кој со последните сили успеало да се спаси и да ги растера предаторите.

Новинарот Џеси Неш од Њујорк бил на сафари кога пред него се одвивала оваа борба за живот.

Тој не сакал да се меша за да не го нарушил природниот баланс, а на крајот малиот Дамбо достојно се справил со гладните ѕверови.

Погледнете го видеото