Со овој лесен и евтин трик ќе ги избркате комарците од дома

Американската агенција за заштита на животната средина на сите оние кои сакаат да се спасат од комарците ги советува како да се спасат без користење на хемикалии.

Тајната е во талогот од кафе.

Еве како:

– Соберете талог од кафе и ставете го во алуминиумска фолија. Чувајте го на ладно и суво место додека не се исуши.

– Фолијата со исушениот талог ставете ја на рамна површина на отворено подалеку од пристап на деца и домашни миленици.

– Запалете го талогот додека не почне да пушта дим.

-Остатоците ќе горат а чадот што се создава ги брка комарците.

Може да користите и свежо кафе делува – но поефикасно е доколку користите исушено претходно сварено кафе.

Овој трик може да го користите и за мравките. Само проспете малку кафе на местото каде ви се појавиле мравки.