Временска прогноза: Не очекува дождлив празничен викенд

Почнувајки од петок, за време на викендот во попладневните часови се најавува иблачно време проследено со локални поројни дождови.

Максималнмите степени ќе се движат од 24 до 33 степени.

Веќе од понеделник се очекува стабилизирање на времето.