Состојки:
Малку масло
1 главица кромид
2-3 моркови
50 гр шампињони
1 пипрека
2 тиквички
Брокула
Сол, бибер, вегета
2-3 лажички ајвар
Подготовка:
Пропржете го кромидот на малку масло (посолете го за да омекне поскоро).
Додадете го на кругови исечканиот морков. Исечкајте ги на половина печурките и додајте ги во тавата. Потоа додадете ја на коцки исечканата пиперка. Исечкајте ги тивкичките на коцки и додадете ги во тавата. Додадете зачини и динстајте додека зеленчукот не омекне.
Во друг сад ставете вода и посолете ја. Кога ќе зоврие водата, ставете ги во неа цветовите од брокула. Варете ги 4 минути, потоа исцедете ги и ставете ги во другиот сад каде што се динста останатиот зеленчук.
Додадете го ајварот и динстајте уште две до три минути.