• Цветко го прашува Трпе:
  – Трпе колку деца имаш?
  – Два сина и третиот е на пат.
  – Од кај си сигурен дека и третиот е син?
  – Па како да не бидам, кога вчера тргна на пат до Германија…
  #ВицовитеНаДедо
  #ВицовитеНаДедо  
 • Одат два дијаманти по плажа пуна камења и едниот вика:
  Леле ама врие од клошари овде !
  #ВицовитеНаДедо
  #ВицовитеНаДедо  
 • Отишол Цветко во полициска станица целиот истепан со модрици, и го прашуваат

  - Кој те истепа така бе?
  – Жена ми
  – А зошто?
  – Па ме праша што има на телевизија, а јас и реков дека има прашина.
  #ВицовитеНаДедо
  #ВицовитеНаДедо  
 • Детско игралиште. 5-годишната Трпана дотрчува до мајка си возбудена:
  – Мамо, мамо, си имам маж!
  – Браво Трпано! – Се шегува мајката. – А кој ти е маж?
  – Трпе, тој што си игра во песокот таму.
  – И како дозна дека Трпе ти е маж?
  – Па пред малку ми рече „Ајде собирај си ги работите и марш кај мајка ти!“
  #ВицовитеНаДедо
  #ВицовитеНаДедо  
 • Трпе и Трпана се шетаат низ шумата.
  – Трпе, имам чувство дека сакаш да ме искористиш!
  – Нема – одговара Трпе.
  Продолжуваат понатаму во шумата и еве ја Трпана пак:
  – Јас имам чувство дека сакаш да ме искористиш!
  – Нема, што ти е тебе!?
  Продолжиле и стигнале длабоко во шумата.
  Трпана:
  – А да ме искористиш, па да ми помине тоа чувство?
  #ВицовитеНаДедо
  #ВицовитеНаДедо  #ВицовитеНаДедо
 • Доаѓа поштар на врата кај Перица. Малиот Перица излегува, со Плејбој под мишка, со томпус во уста и шише виски во рака.
  - Дома ли се твоите? - го прашува поштарот Перица.
  - А ти што мислиш? - одговара Перица.
  #ВицовитеНаДедо
  #ВицовитеНаДедо  
 • Лавот ги собрал на куп сите животни и им наредил:
  - Убавите ќе застанат од левата страна на потокот, а интелегентните од десната.
  Почнале да се редат животните и сите си го зазеле местото, само жабата стои здрвена во место.
  Лавот ја прашува:
  - Жабо, што чекаш ти?
  - Па,тогаш да се расчеречам!
  #ВицовитеНаДедо
  #ВицовитеНаДедо  
 • Чак Норис фатил КОВИД - 19...
  Сега КОВИД е во карантин 14 дена!
  #ВицовитеНаДедо
  #ВицовитеНаДедо  
 • Јадете многу лук!
  Не помага во корона вирусот, но ги држи другите на расојание!
  #ВицовитеНаДедо
  #ВицовитеНаДедо  
 • -Киро умрел
  -Коронавирус?
  -Не обичен грип.
  -Е па ништо страшно..
    #ВицовитеНаДедо