Свинско филе со домати и димен кашкавал

Состојки:

Свинско филе – 12 помали парчиња
1 чешне лук
1 прстофат чили
20 парчиња црна маслина
2 свежи домати
1 прстофат оригано
12 парчиња чаден кашкавал
100 мл бело вино
Сол и бибер по вкус

Подготовка:

Измијте ги доматите, исечете ги на половина и отстранете го семето. Исечкајте ги и лукот и маслините.

Сите горенаведени состојки ставете ги во чинија и зачинете ги со толчено чили и оригано. Посолете по желба.

Месото печете го во загреана тава, по три минути од обете страни. Додадете го белото вино и оставете го целосно да испари. Исклучете го огнот.

На секое парче месо ставете од смесата со домати и маслини и парче димен кашкавал.

Поклопете ја тавата и оставете да отстои 5 минути.

Послужете додека е топло.

свинско филе