Десерт на денот: Орео бомбици

Состојки: (за 18 бомбици)

300г бело чоколадо
30 Орео колачиња
100г крем сирење
4 Орео колачиња за декорација


Подготовка:

Иситнете ги Орео колачињата во блендер додека не добиете кафеав прашок.

Префрлете го во пластичен сад и додајте го крем сирењето. Мешањето може да биде малку потешко, но смесата не треба да биде многу течна за да можете да ги обликувате бомбиците.

Откако ќе ги обликувате и наредите на тава или голема чинија, ставете ги 10 тина минути во замрзнувач.

орео

За тоа време растопете го белото чоколадо и оладете го.

Извадете ги топчињата и прелијте ги со чоколадото. Искршете ги покрупно 4-те Орео колачиња и просипете ги врз чоколадото.

Бомбиците се готови откако чоколадото ќе се стврдне.