Состојки:
Тесто:
- 3 јајца
- 12 лашици шеќер
- 1 филџан масло
- 1 филџан млеко
- 15 лажици брашно
- 1 прашок за печење
- 100 гр кокос
Прелив:
- 15 лажици вода
- 15 лажици шеќер
- 3 лажици какао
- 1 маргарин
- 1 ванила шеќер
Подготовка:
Убаво изматете ги јајцата и шеќерот. Потоа, постепено додавајте ги млекото, маслото, брашното и прашокот за печење и на крај кокосот.
Печете во тава 28 на 180 степени околу 20 мин.
Во огноотпорен ставете ги сите состојки за преливот и на умерен оган со повремено мешање растопете ги и убаво се измешајте.
Смесата не смее да проврие.
Кога малку ќе подолади тестото се сече на парчиња (коцки) и потоа се прелива со преливот.
Добар апетит!