Пивото е добро за вашето здравје – еве зошто!

Умереното консумирање пиво може да биде добро за здравјето.

Пивото го содржи витаминот Б како и многу протеини.

Иако има придобивки, треба да го пиете во умереност за да има корисен ефект.

Витаминот Б е потребен за добро здравје, ни дава енергија, нормална функција на нервниот систем, ги регулира хормоните, му помага на менталното здравје, како и на здравјето на срцето и имунолошкиот систем.

Пивото содржи силициум кој не е достапен во многу видови храни, а е поврзан со здравјето на коските.

Американските центри за контрола на болести препорачуваат мажите да консумираат две пива на ден, а жените едно. Повеќе од тоа, може да има штетни ефекти врз здравјето.

Доколку сакате совршена чаша ладно пиво, оставете ја чашата во замрзнувачот неколку часа, а потоа пивото навистина ќе биде многу вкусно и освежувачко.

Освен неговата консумација, можете да го користите и за вашата коса. Пивото ќе и даде сјај и ќе ја врати во живот.